Info fra din afdeling

Skovbakkehjemmet er beliggende i den vestlige bydel af Skive med udsigt over Skive by, tæt ved skov og ca. 1 km fra havnen.

Skovbakkehjemmet er bygget i 1968 af Danske Diakonhjem. Skive Kommune havde ikke selv råd til plejehjemsbyggeri, men havde brug for plejehjemspladserne. Prisen for byggeriet var 4.4 mio. kr.

Den første beboer flyttede ind juni 1968 og der var plads til 41 beboere, 1 forstanderpar samt 10 pigeværelser.

Skovbakkehjemmet har været under ombygning mange gange i de over 40 år det har eksisteret. 

I 1971 blev pigeværelserne ændret til 6 beboerstuer. I 1977 blev der bygget større spisestuer og terapilokaler og køkkenet blev moderniseret og udvidet.

I 1984 blev forstanderboligen lavet til beboerstuer, så der var plads til 53 beboere.

I 1992 ændrede Skive kommune struktur på plejeområdet. Det krævede plads til kontorer til leder og personale. Da de ikke kunne være indenfor hjemmets bestående rammer, blev der bygget en ny fløj til, som i dag er omdannet til dagcenter for demente.

I 1994 overtog Skive kommune plejen af beboerne på Skovbakkehjemmet og har haft denne opgave siden. Danske Diakonhjem ejer stadig bygningerne og haverne.

I 2003 var så den store ombygning af Skovbakkehjemmet, da boligerne ikke levede op til kravene til indretning og plads. Det medførte, at boligerne blev lavet til 2 rums lejligheder med store badeværelser, soveværelser samt stuer som de fremstår i dag.

Vi har en skøn gårdhave som er renoveret i 2011. Der er  gode busforbindelser lige ved plejecentret.

Antal boliger: 39 plejeboliger, heraf er 36 demensplejeboliger og 3 midlertidige boliger.

Boligstørrrelse: 2 - rums boliger med soveværelse, badeværelse og stue med tekøkken. 

Byggeår: Opført i 1968 af Danske Diakonhjem-